Platforma Social Liberală este un startup politic a cărui viziune este să trecem de la conflict și dezbinare  la pace socială și consens. România va crește doar prin colaborarea între mediul decizional și partenerii economici și sociali. 


Vom promova valorile naționale, libera inițiativă și dreptatea socială, atât în interiorul comunitatii cât și în societatea românească. 

O nouă Abordare

O nouă abordare

Platforma Social Liberală este un partid politic de centru, de orientare social-liberală, proeuropeana si euro-atlantică, care își propune să devină un factor integrator pe scena politică românească.

Ne adresăm tuturor românilor care sunt dezamăgiți de lipsa de idei și de proiecte pentru România. Ne propunem să luptăm pentru a vindeca societatea românească de ură și dezbinare. Credem că energia românilor trebuie folosită pentru a ne uni în jurul unui proiect de țară care să aducă beneficii tangibile cetățenilor acestei țări.

Respingem extremismul și lozincile și luptăm pentru a promova adevăratul patriotism, conturat în jurul ideii că România va conta în Europa și în lume cât timp fiecare dintre noi își aduce contribuția la o construcție națională solidă și durabilă.

Afirmăm că România este parte integrantă a comunității democrațiilor europene și euroatlantice și ne dorim ca țara noastră să fie un jucător important, respectat și vizibil, în rândul partenerilor săi. Considerăm că acest lucru se poate întâmpla doar dacă vom ști să stăm pe propriile picioare, să ne rezolvăm singuri problemele să ne facem temele riguros, să ne susținem interesul și să ne impunem ca actor important, capabil să ofere mai mult partenerilor dar hotărât să și negocieze mai mult.

Vom milita pentru ca România să ajungă în primele 10 țări ca pondere economică din Uniunea Europeană iar românii să aibă un nivel de trai comparabil cu cel al cetățenilor din statele occidentale.

Considerăm că diaspora este parte integrantă a națiunii române, fiind compusă din milioane de cetățeni cărora România trebuie să le creeze condițiile pentru a reveni în țară și pentru a contribui la dezvoltarea și prosperitatea țării noastre. Emigrația este o criză națională și trebuie luate măsuri urgente pentru a începe procesul de repatriere și reintegrare a românilor plecați.

O altă prioritate o constituie rezolvarea problemei sărăciei în România. Resursele acestei țări trebuie să ajungă pentru toți cetățenii. În urma consultării românilor din țară si din străinătate, am ajuns la convingerea că bunăstarea românilor nu se poate negocia. România va fi o țară dezvoltată atunci când vom putea asigura fiecărui minim un venit minim apropiat de media la nivel european. Ne vom lupta ca acest nivel să fie atins până în anul 2030.

Nu în ultimul rând, vom milita pentru un stat de drept modern, care să se sprijine pe instituții solide și cu adevărat independente. Obiectivul principal al statului de drept trebuie să fie garantarea libertăților și protejarea fiecărui cetățean, în egală măsură, fără favoritisme, fără abuzuri.