Renașterea capitalului autohton

Posted in CategoryInitiative
 • A
  Admin 1 year ago

  Capitalul nu înseamnă doar resurse financiare: înseamnă oameni, proiecte, rețele de expertiză. Și la toate capitolele stăm prost: firmele cu capital românesc se zbat la limita supraviețuirii, oamenii pleacă din țară, în loc să lucrăm împreună ne izolăm. 

  Propunerea vizează asumarea politică a unui pact pe termen lung (10-15 ani) de sprijinire a dezvoltării capitalului românesc. 

  La finalul acestei perioade, România nu va mai exporta creiere, ci tehnologii, produse cu valoare adăugată mare, teorii științifice de mare valoare. 

   Printre obiectivele programului se regăsesc: sprijinirea firmelor mici să se dezvolte, in detrimentul „comerțului de subzistență”, reclădirea industriei românești, crearea a trei comunități de expertiză (de tip „hub”), câte una în fiecare provincie istorică. Statul trebuie să vină în sprijinul fermierilor români și să le asigure acestora accesul la finanțare pentru a moderniza agricultura românească.

 • P
  Petre 1 year ago

  Ce proiecte de legi exista acum in Parlament pe tema dezvoltarii capitalului autohton? Ce propuneri avem voi in concret pe aceasta tema? Mare atentie ca trebuie sa formulati foarte inspirat un proiect de lege astfel incat sa sprijinim investitorii care locuiesc, traiesc si muncesc in Romania dar sa nu se simta ca "ii discriminam" cumva pe cei din UE, sa nu intram pe incalcarea tratatului. E adevarat ca toti europenii respecta tratatul, dar unii incearca prin metode inteligente, in diverse sectoare de activitate,  sa-si ajute mai mult capitalul autohton ( asa cum ati zis, nu e vorba doar de bani, cuvantul "capital" nelimitandu-se strict la intelesul semantic, de bani). Nu stiu cum, dar, eu as mai avea o "directie" alaturi de cele 10 pentru dezvoltarea Romaniei, si anume una de "integrare" in contextul european, adica rediscutarea la nivelul UE a notiunii de "cedare a unei parti din suveranitate", intrucat acum se cedeaza din ce in ce mai mult de catre statele membre, se "dicteaza" prea mult dintr-un loc, tarile aproape nu mai au identitate si libertate de decizie, se intervine in politic si justitie, nu aceasta a fost ideea initiala a tratatului si de aceea i se impun si Romaniei, ca si altor state, unele idei care in loc sa dezvolte, impiedica dezvoltarea prin control care nu se suprapune intotdeauna peste vointa populara. Un exemplu clar de natiune demna si curajoasa sunt englezii, care nu au mai acceptat controlul exagerat dintr-un singur loc, in detrimentul dorintei propriilor cetateni in domenii cheie.

   

Please login or register to leave a response.