Vanzare active detinute de statul roman

Posted in CategoryInitiative
 • C
  Ciupagea 1 year ago

  Vreau sa propun lansarea unei discutii privind modul in care se poate face vanzarea activelor (terenuri, cladiri, actiuni), detinute de stat. Propun ca vanzarea de active sa se faca numai cu aprobarea Parlamentului, iar in cazul activelor detinute de stat in domenii strategice, cum ar fi sanatatea, invatamant, armata, ordine publica, resurse naturale, energie, vanzarea acestora sa se faca numai dupa aprobarea prin referendum. Ca argumente:

  1. Bunurile detinute de stat sunt proprietatea poporului roman, a cetatenilor acestei tari;

  2. Guvernul Romaniei este administratorul acestor bunuri, iar, ca si in cazul unei societati comerciale, vanzarea activelor se poate face cu aprobarea Consiliului de Administratie (Parlamet) sau aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor (cetatenii romani).

  Evident, sunt si alte argumente si pro si contra, de aceea consider importanta parerea dvs.

  Multumesc!

  Adrian Ciupagea 

 • O
  OBADA 1 year ago

  Perfect de acod cu aceasta inițiativă.

  Este momentul, ca noi cetățenii acestei țări, să conștientizăm rolul și importanța ”activelor” statului român, care de altfel, sunt ale noastre. Este chiar o datorie morală, din partea noastră, să nu fim pasivi la aceste decizii de înstrăinare (cedarea proprietății) către privat, oricare ar fi intenția declarată a acestuia.

  Bun ! Și acum la treaba:

  - propun să se constituie grabnic o echipă/comisie, în cadrul PSL, care să demareze acțiunea de inventariere a acestor active, conștient fiind că nu putem considera o acțiune ușoară care poate fi întreprinsă de către oricine; tocmai de aceea prin invitația deschisă tuturor celor care înțeleg pericolul care ne paște prin înstrăinarea activelor țării, să începem inventarierea.

  - scopul inventarierii este de a se face publică moștenirea țării, ca să nu mai poată fi jefuită cu ușurință de către persoanele ”interesate”. Bineînțeles, un ”gardian” să vegheze în permanență asupra acestor active.

  - comisia/echipa de specialiști, pe diverse domenii economico-socio-culturale, va gira autenticitatea propunerilor sosite de la cetățenii voluntari.

  Tema rămâne deschisă.

  ing. Doru OBADA

Please login or register to leave a response.